Hasta Kayıtları Web Tabanlı Takip Edilecek

Hasta Kayıtları Web Tabanlı Takip Edilecek
Frost & Sullivan'ın "ABD Kişisel Sağlık Kayıtları Pazarı: Müşteri Odaklı Sağlık Bilişim Teknolojileriyle İlgili Teknik ve Stratejik Zorunlulukların Anlaşılması" başlıklı yeni araştırmasına göre PHR yazılımı piyasası 2010 yılında 312.2 milyon dolar gelir elde etmiş bulunuyor. Araştırma bu oranın 2015 yılında 414.8 milyon dolara çıkacağını öngörüyor.

Frost & Sullivan sağlık sektörü analisti Jessica Ryan Ohlin, çoğu PHR'ın henüz kişiye özel ve istenen düzeyde bir yarar tanımlamadığının altını çiziyor. Ancak Ohlin "Hasta değilim, neden PHR'a ihtiyacım olsun" şeklindeki genel yaklaşımın, bireyler kendi sağlık hizmetlerini idare etmek üzere kişisel ve finansal sorumluluklarını üstlendikçe önümüzdeki beş yıl içinde sona ereceğini belirtiyor. Bununla ilgili olarak ABD sağlık sisteminde yaşanan yapısal reformu örnek veren Ohlin, halkın geleneksel sağlık hizmetleri sistemine kıyasla yeni sistemde daha proaktif ve katılımcı bir noktaya doğru kayacağını ileri sürüyor. Ohlin, mevcut PHR pazarının düşük katılım, gizlilik ve güvenlik konulu bitmeyen sorunlar, kanıtlanmamış ürünler ve sürdürülebilir olmayan teknolojiler için ayrılan orantısız kaynak miktarı gibi zorlu görünen sorunlarla dolu olduğunu belirtse de, PHR'ların sağlık hizmetlerinin geleceğinin kaçınılmaz araçları olacağına da vurgu yapıyor. PHR'ların kullanımını teşvik etmede ağ etkisinin önemli rol oynacağını ileri süren Ohlin, artan yatırımların yeni PHR yeniliklerini getireceğini, bunun da beraberinde yeni iş fırsatları doğuracağının altını çiziyor.

Frost & Sullivan uzmanları, PHR ilgisinin henüz düşük düzeylerde olmasına rağmen, özellikle mobil internet cihazlarında yaşanan gelişmeler, sağlık hizmetlerinde yeni hizmet modelleri gibi yapısal değişiklikler, PHR kullanımının artması, verilerin otomatik olarak toplanması, birleştirilmesi ve PHR platformlarına aktarılarak verim ve kullanım kolaylığını artırmasını sağlayacak teknolojik gelişmeler sayesinde, bireylerin PHR'la çok daha yoğun şekilde ilgileneceklerine kesin gözüyle bakıyorlar.


http://www.btnet.com.tr/44398-kisisel-saglik-bilgilerinin-web-tabanli-kaydina-yonelik-toplumun-bakis-acisi-degisiyor.html


DataSel Bilgi Sistemleri A.Ş.

Sağlık Bakanlığı Anasayfa Haberleri

PGT RssScroller - Copyright © 2010 by pagit.eu

DataSel Forum

Hakkımızda | Gizlilik Bildirimi | İletişim

Datasel Bilgi Sistemleri A.Ş.bir YUKSEL_HOLDING_LOGO_23H Holding Kuruluşudur.